Avocados

1e editie van onze lang beloofde....

6 daagse voor foodies!

Tijdens deze reis laten we al wat massaal, snel en kunstmatig is achter ons en gaan we terug naar de essentie: de origine en het verhaal achter een lokaal geproduceerd kwaliteitsprodukt. Ik neem je mee onder de mensen, naar die plekken, verscholen voor toeristen, waar gepassioneerde mensenhanden iets maken waarvan je smaakpapillen spontaan gaan tintelen. Een reis vol indrukken en een unieke blik achter de schermen van de andalusische cultuur. 

Recolecta.jpg

Olijfolie

De perserij

De periode

2021

VOLZET !

8 tot 13 November / 15 tot 20 November 

Het najaar is één van de mooiste en meest interessante periodes van het jaar in onze regio. Het land kleurt opnieuw frisgroen na de eerste regens, de dagen voelen lente-achtig aan en het is meteen ook de drukste oogstperiode van het ganse jaar. Reden genoeg om er op een actieve manier op uit te trekken!

Het concept

Deze reis is speciaal bedacht voor actieve levensgenieters, bourgondiërs en nieuwsgierige zielen die graag verder kijken dan een neus lang is. Het is een ontdekkingstocht en petit comité met evenveel tijd om te leren als tijd om te ontspannen. 

zicht_edited.jpg
HET plan

Een dag, een centraal thema.

Één helft van de dag gaan we op stap. De andere helft is helemaal voor jullie om in te vullen naar eigen believen. Niets hoeft. Alles kan.

 • Dag 1 - 8/11/2021

  Aankomst

  Aankomst in onze B&B. De rest van de dag is helemaal voor jullie om te relaxen. ´s Avonds overlopen we met de hele groep kort onze week.

 • Dag 2 - 9/11/2021

  Olijfolie

  Extra virgen, zuurtegraad, koude persing... Iedereen heeft de mond vol over olijfolie. Maar wat willen deze termen nu écht zeggen? Wat maakt een kwaliteitsvolle olijfolie? Om die vragen te kunnen beantwoorden moet je naar de bron; daar waar menselijk vernunft een olijf veranderen in vloeibaar goud. De perserij. We starten onze morgen bij het lawaai van machines, de geur van alpachín en het gekakel van de boeren die hun oogsten binnenbrengen. Daarna keren we 9 eeuwen terug in de tijd, naar de rust van een prachtige eeuwenoude preindustriële perserij. Nog nooit zag je van zo dichtbij en begreep je zo duidelijk hoeveel toewijding er nodig is (en was) om dat ene flesje olie in je keuken te produceren!

 • Dag 3 - 10/11/2021

  Tropisch fruit

  Tomaten en tropisch fruit in de winter? Na het ontbijt bezoeken we de serres van de grootste cherrytomatenproducent van heel Europa. Tomaten zijn big business en het verbouwen van deze groente vergt een hoogtechnologisch proces waarbij rendement, waterschaarste en ecologie moeilijk in balans te houden zijn. Een controversiëel bezoek dat ongetwijfeld aanzet tot nadenken! Nadien zakken we verder de kust af op zoek naar al wat tropisch is! De herfst is namelijk de lekkerste tijd van het jaar als het op fruit aankomt. Advocados, mangos, chirimoyas, caquis, drakenfruit, granaatappels, citrusvruchten...bij ons groeit het allemaal! We bezoeken een zonnige plantage waar je al deze fruitsoorten van dichtbij kan zien, ruiken én proeven. uiteraard met de nodige uitleg vandien!

 • Dag 411/11/2021

  Vis

  Vandaag is de boodschap: ontspannen! Wij zorgen voor ons gekende ontbijtbuffet vol huisgemaakte produkten. De rest van de voormiddag heb je helemaal voor jezelf om te genieten. In de late namiddag zakken we af naar de kust waar we gereserveerd hebben in één van de beste visrestaurantjes in onze regio (optioneel - niet incl). Na een wandeling over de dijk, bezoeken we de vissershaven van Motril: een buitengewone ervaring op alle gebied! Je voelt er de energie op de steigers bij het afladen van de vangsten en de spanning van de veiling achteraf. Nog nooit kon je je van zó nabij vergapen aan zo veel vis -en schaaldiersoorten! Deze plek laat een blijvende indruk achter: een diep respect voor een keiharde stiel en de buitengewone produkten waarmee het ons dagdagelijks voorziet.

 • Dag 5 - 12/11/2021

  Jamón

  Jamón! Spanjaarden eten het in plakjes, in stukjes, bij het kerstdiner of tussen hun boterham. Ze geven het cadeau bij speciale gelegenheden en op geen enkele menukaart ontbreekt het als gerecht. Jamón is een diepgeworteld deel van de Spaanse cultuur. Maar wat is nu Pata Negra? En wat is het verschil met Jamón Serrano? Waarom kosten sommige hammen 4000€ en anderen 50€? Om die vragen te beantwoorden neem ik je mee naar een keurmerk hamdrogerij in de Alpujarras. Je krijgt er elke stap van het complexe produktieproces van nabij te zien en je leert er alles over over de afkomst van de dieren, de kenmerken van een kwalitatief produkt en veel meer. Na dit bezoek bestel je ongetwijfeld nooit meer “gewoon” een bord jamón!

 • Dag 6 - 13/11/2021

  Vertrek

  Tijd om te vertrekken! Blijf je nog graag enkel dagen langer om te ontspannen? Dat kan!

2019-06-01%252019_edited.jpg
WOW!
(waard om weten)

Dit is een groepsreis "en petit comité". Max. aantal deelnemers: 10

Minimaal aantal vereiste deelnemers: 8

Blijf je graag wat langer? Dat kan!

Het wel of niet doorgaan van de reis is afhankelijk van de COVID situatie 

PRIJZEN

Prijs per persoon. 2 personen per kamer.

Suite kamer:

Familie kamer (2 pers):

Standaard kamer:

Petit kamer

455€ p.p

455€ p.p

445€ p.p

435€ p.p

Inbegrepen in de prijs:

kamer, ontbijt, BTW, gidskosten, entreeprijzen

Niet inbegrepen in de prijs:

vliegtuigtickets, huurauto (*), maaltijden (m.u.v. ontbijt), dranken

* We raden jullie aan om een huurauto te voorzien. Zodoende ben je vrij om te gaan en staan waar en wanneer je wil. 

Vragen? Wij hebben het antwoord!

CONtact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Facebook
 • Instagram
Logeren bij belgen

Copyright B&B Cortijo Valavero 2020. All rights reserved. 

Aviso legal y Política de privacidad

© 2020 Cortijo Valavero