CULTUUR

Opsnuiven

Dat onbekende plekje dat NIET in de reisgidsen staat? Wij weten waar het ligt! De mooiste bergdorpen, de meest spectaculaire autoroutes of de mooiste stadswandeling door het groen? Je kan op ons rekenen voor dagelijkse inspiratie!

LAS ALPUJARRAS, DE LECRIN VALLEI EN ALHAMA DE GRANADA

 

Stuk voor stuk auto dagtochten om u tegen te zeggen! Prachtige verlaten landwegen door citrusvalleien, naast azuurblauwe stuwmeren en via Moorse dorpen. Met hier en daar een stop in een lokale bar of een mooi uitkijkpunt. De adembenemende berglandschappen krijg je er zo maar bij!

DE STAD GRANADA EN HET ALHAMBRA


 

Een prachtige stad met twee gezichten! Heb je alle toeristische bezienswaardigheden al bezocht? Dan verklappen wij je de insider tips om de gezelligste, onontdekte hoekjes van de stad te vinden! Het wereldberoemde Alhambra bezoeken? Boek je tickets zo vroeg mogelijk!

 

Vragen over het Alhambra?

DE MARKT VAN ALMUÑECAR

 

Vrijdag is de ideale dag om af te zakken naar het kuststadje Almuñecar en er te gaan snuisteren op de wekelijkse straatmarkt. Voor je je neervlijt op één van de terrasjes in het gezellige stadcentrum kan je nog wat rondslenteren door haar eeuwenoude stegen of gaan flaneren op de zeedijk.  

DE CONTRAVIESA

 

De cultuur van Andalusië vind je niet enkel in haar steden maar vooral ook op het platteland. Tijdens je rit door het Contraviesa gebergte voel je de traditie en het keiharde plattelandsleven van de kleine wijndorpen en kan je genieten van eindeloze vergezichten over de bergen en de zee.

 
B&B in Andalusië bij Belgen
B&B in Andalusie bij Belgen
Logeren-bij-Belgen-Alhambra.jpg

B&B in Andalusië bij Belgen

Activiteiten

Vakantie is...relaxed alles op je laten afkomen! Veel voorbereiden hoeft niet, want als er iets is waar we alles over weten dan is het wel onze streek! Zin om iets te ondernemen? Dan zorgen wij voor de nodige inspiratie zodat jij erop uit kan trekken om de mooiste uithoeken van onze streek te gaan verkennen; uiteraard met alle nodige documentatie voor onderweg! 

ONTDEKKEN OP Z'N SPAANS

 

AVONTUUR

Adrenaline

Ontdek de meest spectaculaire perspectieven uit onze regio op een geheel unieke manier! Voor durvers op zoek naar een flinke portie adrenaline!

B&B bij Belgen in Spanje - Paardrijden
PAARDRIJDEN

Vanaf 10 jaar / geen ervaring noodzakelijk

Geniet van deze adembenemende streek vanop de rug van een paard en onder begleiding van een echte local. 

b&b in Spanje bij Belgen - B&B Cortijo Valavero - Parapente
PARAPENTE

Vanaf 10 jaar / geen ervaring noodzakelijk

Een unieke tandemvlucht boven een adembenemend landschap om daarna te landen op het strand!

B&B in Spanje bij Belgen - B&B Cortijo Valavero - Canyoning
CANYONING

Vanaf 13 jaar / geen ervaring noodzakelijk.

Ontdek één van de meest spectaculaire rivier kloven van Andalusië onder professionele begeleiding!

Bij Belgen in Andalusië - B&B Cortijo Valavero - Kayak
Kajakken

Vanaf 6 jaar / geen ervaring noodzakelijk

Een buitengewone begeleide tocht langs de grillige kliffen van onze rotskust. De ideale zomeractiviteit!

 

EEN DAGJE STRAND

Even uitwaaien

Uitwaaien op een rustig strand zonder massa´s toeristen om je heen? Aan onze kust kan het! 

Het beste visrestaurantje, de mooiste baai of het meest authentieke strandje? Wij vertellen je waar ze te vinden!

B&B in Andalusië bij Belgen - B&B Cortijo Valavero

Motril

 

WANDELEN?

Wandelparadijs

Wandelen in de vrije natuur zonder iemand tegen te komen, door boomgaarden en bloemenweiden, met zicht op zee of op de bergen en met een pitstop in een lokaal barretje? Bij ons kan het! Het beste van al: je hoeft de auto niet eens te nemen!

Voorbereiden? Hoeft niet!

Wij zorgen ter plaatse voor routebeschrijvingen, stafkaarten, gps tracks en uiteraard...veel uitleg over de verschillende mogelijkheden! 

Belangrijk

De paden rondom onze B&B zijn niet geschikt voor jonge kinderen en wie niet goed te been is.

Stevig schoeisel is een must.

20191228_092700_edited.jpg

Rondom onze B&B ligt een uitgestrekt netwerk van eeuwenoude voetpaden; een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Platgetrapte routes? Die zijn er niet! Er zijn paden voor alle niveaus, zowel voor die-hards als voor gelegenheidswandelaars. Vind je het niet erg om even te rijden? Dan kunnen we je ook in nabijgelegen regio's enkele mooie wandelingen aanbevelen!

 

BIJZONDERE UITSTAPPEN

De vissershaven van Motril

Nog nooit zag je het authentieke reilen en zeilen van een kleine andalusische vissershaven van zo dichtbij! Ga met ons mee voor een begeleid bezoek "achter de coulissen" van één van de meeste authentieke en interessante haventjes van onze kust!

Het bezoek aan de haven is afhankelijk van de weersomstandigheden en gebeurt in groep.

Het bezoek is niet beschikbaar op zaterdag of zondag.

 

RELAX

Luilekker ontspannen

Languit bij het zwembad of met een boek in één van onze vele schaduwhoekjes. Wie er eens écht van tussenuit wil, ver weg van mensendrukte, vindt bij ons eindeloze vergezichten en absolute rust temidden de natuur!  Voor een keer hoeft er eens niets!

We zijn veel meer dan enkel een B&B in Andalusië bij Belgen! Met onze uitgebreide kennis van de streek ga je steeds op pad met de meest exclusieve info om de mooiste plekjes in onze regio te gaan ontdekken.De lezers van de Lannoo reisgids "Logeren bij Belgen" verkozen ons 6x op rij tot beste B&B in Andalusië bij Belgen ? B&B bij Belgen in Granada