BESTE B&B BIJ BELGEN IN SPANJE

Veelgestelde vragen

Autoverhuur

Is het huren van een auto noodzakelijk?


Ja. Onze B&B ligt afgelegen en openbaar vervoer is niet voorhanden. Bovendien geeft een huurauto je de vrijheid om erop uit te trekken wanneer je maar wil!
Een auto huren: op voorhand of ter plaatse op de luchthaven?


Wij raden altijd aan om je auto op voorhand te huren. Over het algemeen is dit goedkoper maar je vermijdt vooral ook mogelijke onaangeneme verassingen ter plaatse.
Kunnen jullie ons een autoverhuurbedrijf aanraden?


Wij horen al 15 jaar de beste commentaren over het verhuurbedrijf Helle Hollis (Malaga luchthaven). Interesse om bij hen een auto te boeken? Gebruik dan de code H12571 (Home Owner korting). Deze code geeft recht op een korting van 15% en "fast lane" afhaal service.
Er zijn zo veel aanbieders en zo veel prijzen. Waar moeten we op letten?


Niet alle verhuurmaatschappijen zijn even transparent. Lees daarom vooral de kleine lettertjes om onaangename verassingen ter plekke te vermijden. Waarop vooral letten?

 1. brandstofregeling
  Hiermee wordt het meeste gefoeterd! De eerlijkste methode is FULL-FULL zonder extra "service"kosten. Je krijgt de auto volgetankt en je levert hem ook volgetankt weer binnen. Stelt me een ander optie voor? Lees de kleine lettertjes en let op de extra kosten!
 2. pechverhelping
  Sommige maatschappijen rekenen extra kosten aan voor pechverhelping. Lees de kleine lettertjes!
 3. extra chauffeur / Km limiet Ben je van plan om het stuur te delen of veel kilomters te vreten? Lees dan goed de kleine lettertjes van het contract.
 4. verzekeringen
  Alles hierover lees je in de onderstaande vraag
Welke verzekering kies ik het best voor de huurwagen?


Na 15 jaar ervaring hebben we het allemaal al gezien als het op autoverhuur aankomt. Daarom hebben we 2 gouden tips:
1) denk niet te snel "mij overkomt het niet"
2) een goede verzekering zorgt voor gemoedsrust tijdens je welverdiende vakantie BASISVERZEKERING:
Bij elke verhuurder is een basisverzekering verplicht inbegrepen in de huurprijs.
Deze verzekering dekt
A) diefstal van de wagen
B) schade aan derden
C) eigen schade in geval van een ongeval

MAAR in bijna alle gevallen geldt er voor deze verzekeringsoptie een franchise die, naar gelang het bedrijf/autotype, kan variëren tussen 600 en 1500€. Dit franchisebedrag wordt geblokkeerd op je credit card (check je credit card limiet) en enkel terug vrijgemaakt op het moment dat je de auto schadeloos binnenlevert. Bij deze verzekering wordt er regelmatig moeilijk gedaan over kleine opgelopen schades. Sommige maatschappijen rekenen naast de reparatiekosten ook extra "stilstand" kosten aan terwijl de auto gerepareerd wordt. EXTRA VERZEKERING
De meeste autoverhuurbedrijven bieden een "extra" verzekering aan die de franchise afkoopt. Bij de meeste maatschappijen betaal je voor deze extra verzekering tussen 8 - 12€/dag. Deze extra verzekering is niet verplicht maar persoonlijk raden we ze wél aan. ALL IN VERZEKERING
Bijna alle maatschappijen bieden nog een derde verzekeringsoptie aan: een omnium verzekering. Deze verzekering heeft geen franchise en dekt bovendien ALLE schaden, ook die die niet inbegrepen zijn in de 2 bovenstaande opties: banden, glasbreuk, koppeling, sleutelverlies, schade aan de onderkant van de auto en de wieldoppen. Dit is uiteraard de duurste optie maar uit ervaring weten we dat ook deze verzekeringsoptie meer dan eens heel goed van pas gekomen is.
We hebben zelf een autohuur verzekering. Moeten we dan nog een verzekering afsluiten?


De meeste verhuurmaatschappijen erkennen geen externe autoverzerkingen en eisen niettemin een borg bij het afhalen van de wagen. Indien deze borg door omstandigheden dient aangesproken te worden, worden de kosten hierop meteen in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk om deze kosten achteraf te recupereren bij je verzekeraar.

Algemeen

Kunnen we van bij jullie uit Córdoba en Sevilla bezoeken?


Ja en neen. Córdoba en Sevilla liggen respectievelijk op 3,5 uur en 4 uur rijden van onze B&B. Deze steden op 1 dag bezoeken is dus onmogelijk. Maar...we hebben voor deze situatie een speciaal "city hop" arrangement gecrëeerd zodat een verblijf bij ons perfect te combineren is met een city trip. Meer info? Mail ons!
Zijn huisdieren toegelaten?


Neen.
We plannen een rondreis door Andalusië en willen graag bij jullie logeren. Tips?


Voor velen is een verblijf in onze B&B het ideale rustpunt na hun Andalusië rondreis. Voor anderen het perfecte begin ervan!
Kunnen we bij jullie terecht met de moto?


Ja. Onze regio is een droom voor motor rijders. Bochtige landwegen met weinig verkeer en adembenemende landschappen. Let wel: de laaste 2km tot aan onze B&B is een onverhard zandpad. Ervaring is een vereiste!
Is jullie B&B geschikt voor jonge kinderen?


Ja. Let wel: onze B&B ligt afgelegen en er zijn geen speelkamaraadjes in de buurt. Constant toezicht is noodzakelijk.
Welke zijn de dichtstbijzijnde luchthavens?


Málaga en Almería. Málaga is een grote internationale luchthaven en biedt een bredere keuze aan vluchten evenals goedkopere autoverhuur.

Alhambra

Moeten we op voorhand een ticket boeken?


Het Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje. Het aantal beschikbare tickets is gelimiteerd. Boek daarom je ticket op voorhand en liefst zo vroeg mogelijk (maanden op voorhand). Op het laatste nippertje een ticket bemachtigen is bijna onmogelijk. Bovendien garandeerd vroeg boeken meer keuze qua data en uurregelingen. Een ticket boeken? Dat kan hier!
Hoe lang duurt een bezoek aan het Alhambra?


Ongeveer 3 uur. Het Alhambra is dagelijks open tussen 8 - 20:30h.
Waar kopen we de tickets voor het Alhambra?


Via de officiële website van het Alhambra. Klik hier. Een normaal ticket (Alhambra GENERAL) kost 14.85€ p.p. Vele andere private sites bieden ook Alhambra tickets aan, welliswaar een stuk duurder. Het gaat hier over gegidste bezoeken met privé bedrijven.
Welke dag kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?


 • Het is altijd druk in het Alhambra maar tijdens het weekend is het nóg drukker. Vermijd daarom zaterdagen en zondagen.
 • Plannen om een bezoek aan het Alhambra te combineren met een bezoek aan Granada? Tijdens de zomermaanden is het bijna 45º in de stad. Probeer daarom beide bezoeken te spreiden over 2 verschillende dagen. Bezoek je het Alhambra tijdens het weekend? Tijdens het weekend (vanaf zaterdag namiddag) is alles gesloten in de stad.
Welk uur kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?


Het gekozen uur op je ticket is voor het bezoek aan de Nazarie paleizen. De rest van het Alhambra kan je ervoor en/of erna afwerken. Het ideale bezoekuur voor de Nazarie paleizen:

 • Voor -en najaar: vanaf 12 uur ´s middags. Op die manier vermijd je de grote toeristengroepen die ´s morgens het monument bezoeken én je kan rustig bij ons ontbijten. Je bezoek is in dat geval voorbij tegen 15 uur; etenstijd in Spanje.
 • Zomermaanden: vanaf 17:00h ´s namiddags. Op die manier beëindig je bezoek om 20h: etenstijd in Spanje.

COVID

Hoe COVID veilig is jullie B&B?


Met mensendrukte hoef je bij ons geen rekening te houden. Wij zijn een kleinschalige B&B met een maximale capaciteit van slechts 12 gasten. Bovendien liggen we afgelegen temidden de natuur. Buren hebben we niet. Onze binnenfaciliteiten zijn ruim (+/- 450m) en worden 24h per dag op een natuurlijke manier verlucht. Dan nog speelt het leven in onze B&B zich dankzij het mooie weer hoofdzakelijk buiten af. Rondom ons huis liggen 400m2 terrassen.
Wat als ik positief getest wordt en niet kan reizen?


Annulaties omwille van een COVID besmetting zijn niet restitueerbaar. We raden je aan een goede annulatie verzekering af te sluiten die deze situatie dekt.
Wat moet ik voorleggen om Andalusië binnen te reizen (update 20/12/2021)


1. Passenger Location Form (FCS form) 2. EU COVID vaccinatie certificaat
Wat zijn jullie boekingsvoorwaarden omtrent COVID?


Boekingen die niet kunnen voltrokken worden omwille van regionale/nationale/internationale in -of uitreisbeperkingen (lees: gesloten grenzen) ontvangen een volledige restitutie van alle betaalde boekingsbedragen. Boekingen die geannuleerd worden omwille van eender welke andere reden ontvangen geen restitutie. We raden je aan een goede annulatie verzekering af te sluiten. Dit is een kleine investering die veel kopzorgen achteraf bespaart!

Boekingsvoorwaarden

Wat zijn jullie boekingsvoorwaarden?


Je kan onze boekingsvoorwaarden HIER nalezen.

Op zoek naar de ideale B&B bij Belgen in Andalusië - Granada voor jouw vakantie in Spanje? De lezers van de Lannoo reisgids "Logeren bij Belgen" verkozen ons 6x op rij tot beste B&B bij Belgen in Spanje? In onze bed en breakfast krijgt het concept "Logeren bij Belgen" een volledig nieuwe betekenis!