Beste B&B bij Belgen in Spanje

Veelgestelde vragen!

Hieronder vind je enkele van de meest gestelde vragen? Vind je het antwoord niet?

Mail ons!

Autoverhuur

Is het huren van een auto noodzakelijk?


Ja. Onze B&B ligt afgelegen en openbaar vervoer is niet voorhanden. Bovendien geeft een huurauto je de vrijheid om erop uit te trekken wanneer je maar wil!
Een auto huren: op voorhand of ter plaatse op de luchthaven?


Wij raden altijd aan om je auto op voorhand te huren. Over het algemeen is dit goedkoper maar je vermijdt vooral ook mogelijke onaangeneme verassingen ter plaatse.
Kunnen jullie ons een autoverhuurbedrijf aanraden?


Wij horen al 15 jaar de beste commentaren over het verhuurbedrijf Helle Hollis (Malaga luchthaven). Interesse om bij hen een auto te boeken? Gebruik dan de code H12571 (Home Owner korting). Deze code geeft recht op een korting van 15% en "fast lane" afhaal service.
Er zijn zo veel aanbieders en zo veel prijzen. Waar moeten we op letten?


Niet alle verhuurmaatschappijen zijn even transparent. Lees daarom vooral de kleine lettertjes om onaangename verassingen ter plekke te vermijden. Waarop vooral letten?

 1. brandstofregeling
  Hiermee wordt het meeste gefoeterd! De eerlijkste methode is FULL-FULL zonder extra "service"kosten. Je krijgt de auto volgetankt en je levert hem ook volgetankt weer binnen. Stelt me een ander optie voor? Lees de kleine lettertjes en let op de extra kosten!
 2. pechverhelping
  de laatste jaren rekenen sommige verhuurbedrijven kosten aan voor het takelen in geval van pech. Lees de kleine lettertjes!
 3. verzekeringen
  Alles hierover lees je in de onderstaande vraag
Welke verzekering kies ik het best voor de huurwagen?


Bij elke verhuurder is een basisverzekering inbegrepen in de huurprijs. Deze verzekering dekt diefstal van de wagen + schade aan derden + eigen schade in geval van een ongeval MAAR in de meeste gevallen geldt er voor deze verzekeringsoptie een franchise die, naar gelang het autotype, kan variëren tussen 600 en 1500€. Dit franchisebedrag wordt geblokkeerd op je credit card (check je credit card limiet) en terug vrijgemaakt op het moment dat de auto schadeloos binnengeleverd wordt. Bij deze verzekering wordt er regelmatig moeilijk gedaan over kleine opgelopen schades bij teruggave van de auto. De meeste autoverhuurbedrijven bieden een "extra" verzekering aan die de franchise afkoopt. Bij de meeste maatschappijen betaal je voor deze extra verzekering tussen 8 - 12€/dag. Deze extra verzekering is niet verplicht maar persoonlijk raden we ze wél aan. Bijna alle maatschappijen bieden nog een derde verzekeringsoptie aan: een omnium verzekering. Het is een basisverzekering zonder franchise die bovendien enkele schaden dekt die niet inbegrepen zijn in de 2 bovenstaande opties: banden, glasbreuk, koppeling, sleutelverlies, schade aan de onderkant van de auto en de wieldoppen. Dit is uiteraard de duurste optie maar uit ervaring weten we dat deze verzekeringsoptie meer dan eens heel goed van pas gekomen is.
We hebben zelf een autohuur verzekering. Moeten we dan nog een verzekering afsluiten?


De meeste verhuurmaatschappijen erkennen geen externe autoverzerkingen en eisen niettemin een borg bij het afhalen van de wagen. Indien deze borg door omstandigheden dient aangesproken te worden, worden de kosten hierop meteen in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk om deze kosten achteraf te recupereren bij je verzekeraar.

Algemeen

Welke luchthavens liggen het dichtste bij jullie B&B?


Malaga en Almería. Beiden liggen op +/- 1h 20min van onze B&B. Málaga is een grote internationale luchthaven. Almería is een kleine regionale luchthaven.
Kunnen we van bij jullie uit Córdoba en Sevilla bezoeken?


Ja en neen. Córdoba en Sevilla liggen respectievelijk op 3,5 uur en 4 uur rijden van onze B&B. Deze steden op 1 dag bezoeken is dus onmogelijk. Maar...we hebben voor deze situatie een speciaal "city hop" arrangement gecrëeerd zodat een verblijf bij ons perfect te combineren is met een city trip. Meer info? Mail ons!
Zijn huisdieren toegelaten?


Neen.
We plannen een rondreis door Andalusië en willen graag bij jullie logeren. Tips?


Voor velen is een verblijf in onze B&B het ideale rustpunt na hun Andalusië rondreis. Voor anderen het perfecte begin ervan!
Kunnen we bij jullie terecht met de moto?


Ja. Onze regio is een droom voor motor rijders. Bochtige landwegen met weinig verkeer en adembenemende landschappen. Let wel: de laaste 2km tot aan onze B&B is een onverhard zandpad. Ervaring is een vereiste!
Is jullie B&B geschikt voor jonge kinderen?


Ja. Let wel: onze B&B ligt afgelegen en er zijn geen speelkamaraadjes in de buurt. Constant toezicht is noodzakelijk.

Alhambra

Moeten we op voorhand een ticket boeken?


Het Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje. Het aantal beschikbare tickets is gelimiteerd. Boek daarom je ticket op voorhand en liefst zo vroeg mogelijk (maanden op voorhand). Op het laatste nippertje een ticket bemachtigen is bijna onmogelijk. Bovendien garandeerd vroeg boeken meer keuze qua data en uurregelingen. Een ticket boeken? Dat kan hier!
Hoe lang duurt een bezoek aan het Alhambra?


Ongeveer 3 uur. Het Alhambra is dagelijks open tussen 8 - 20:30h.
Waar kopen we de tickets voor het Alhambra?


Via de officiële website van het Alhambra. Klik hier. Een normaal ticket (Alhambra GENERAL) kost 14.85€ p.p. Vele andere private sites bieden ook Alhambra tickets aan, welliswaar een stuk duurder. Het gaat hier over gegidste bezoeken met privé bedrijven.
Welke dag kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?


 • Het is altijd druk in het Alhambra maar tijdens het weekend is het nóg drukker. Vermijd daarom zaterdagen en zondagen.
 • Plannen om een bezoek aan het Alhambra te combineren met een bezoek aan Granada? Tijdens de zomermaanden is het bijna 45º in de stad. Probeer daarom beide bezoeken te spreiden over 2 verschillende dagen. Bezoek je het Alhambra tijdens het weekend? Tijdens het weekend (vanaf zaterdag namiddag) is alles gesloten in de stad.
Welk uur kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?


Het gekozen uur op je ticket is voor het bezoek aan de Nazarie paleizen. De rest van het Alhambra kan je ervoor en/of erna afwerken. Het ideale bezoekuur voor de Nazarie paleizen:

 • Voor -en najaar: vanaf 12 uur ´s middags. Op die manier vermijd je de grote toeristengroepen die ´s morgens het monument bezoeken én je kan rustig bij ons ontbijten. Je bezoek is in dat geval voorbij tegen 15 uur; etenstijd in Spanje.
 • Zomermaanden: vanaf 17:00h ´s namiddags. Op die manier beëindig je bezoek om 20h: etenstijd in Spanje.

COVID

Hoe COVID veilig is jullie B&B?


Wie reeds bij ons logeerde weet dat wij reeds jaren extreem veel aandacht schenken aan de higiëne in onze B&B. We hebben daarom slechts weinig aanpassingen hoeven te maken in onze manier van werken om te voldoen aan de nieuwe COVID higiëne normen. Enkele praktische voorbeelden: - alle bed/bad linnen wordt gewassen op 95º - alle bedlinnen wordt gestreken onder stoomdruk - alle matrassen/kussens zijn voorzien van vochtafstotende hoezen die na elke gast worden vervangen. - al onze kamers en het ganse huis worden dagelijks grondig gepoetst met bacterie/virusdodende produkten. - al ons eetgerei wordt gewassen in een industriële afwasmachine op 85º - al onze keuken protocollen voldoen aan de COVID eisen - ons zwembadwater voldoet aan alle COVID eisen Bovendien: - Wij zijn een kleinschalige B&B met een maximale capaciteit van slechts 12 gasten. - Het leven in onze B&B speelt zich dankzij het mooie weer vooral buiten af - Ons ganse huis wordt constant op natuurlijke manier verlucht - Onze B&B ligt afgelegen in het midden van de natuur. Er zijn geen buren. - Onze binnenfaciliteiten zijn heel ruim (+/- 450m2) en buiten is er meer dan 400m2 terras
Moeten we een boekingsvoorschot betalen?


Tot en met 31/3/2021 vragen we geen boekingsvoorschot om je boeking te kunnen bevestigen en kan je ten allen tijde je reservatie annuleren of verplaatsen naar een andere datum.
Wat als...de grenzen opnieuw sluiten?


Boekingen die niet voltrokken kunnen worden omwille van een nationaal of regionaal reisverbod ontvangen een volledige terugbetaling van alle betaalde boekingsbedragen. Let op: negatief reisadvies is geen reisverbod
Wat als...ik positief getest wordt en niet kan reizen?


Annulaties omwille van COVID besmetting zijn niet restitueerbaar. Tegenwoordig bieden bijna alle annulatieverzekeringspolissen dekking tegen deze situatie.
Wat als...mijn vlucht gecancelled wordt?


Boekingen die niet kunnen voltrokken worden als gevolg van een gecancellde vlucht omwille van een regionaal/nationaal in -of uitreisverbod ontvangen een volledige terugbetaling van alle betaalde boekingsbedragen. Let op: een negatief reisadvies is geen reisverbod.

Op zoek naar de ideale B&B bij Belgen in Andalusië - Granada voor jouw vakantie in Spanje? De lezers van de Lannoo reisgids "Logeren bij Belgen" verkozen ons 6x op rij tot beste B&B bij Belgen in Spanje? In onze bed en breakfast krijgt het concept "Logeren bij Belgen" een volledig nieuwe betekenis!