top of page

BESTE B&B BIJ BELGEN IN SPANJE

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Kunnen jullie ons een autoverhuurbedrijf aanraden?
  Wij horen al 15 jaar de beste commentaren over het verhuurbedrijf Helle Hollis. Interesse om bij hen een auto te boeken? Gebruik dan de code H12571 (Home Owner korting). Deze code geeft recht op een korting van 15% en gratis "fast lane" afhaal service.
 • Is het huren van een auto noodzakelijk?
  Ja. Onze B&B ligt afgelegen en openbaar vervoer is niet voorhanden.
 • Er zijn zo veel aanbieders en zo veel prijzen. Waar moeten we op letten?
  Niet alle verhuurmaatschappijen zijn even transparent. Onze belangrijkste tip? Lees de kleine lettertjes!! Waarop vooral letten? Extra kosten voor brandstofregeling, takelen, extra chauffeur, extra kilometers en vooral...de verzekering.
 • Welke verzekering kies ik het best voor de huurwagen?
  Na 15 jaar hebben we het allemaal al gezien als het op autoverhuur aankomt. Daarom hebben we 2 gouden tips: 1) denk niet te snel "mij overkomt het niet" 2) een goede verzekering zorgt voor gemoedsrust tijdens je welverdiende vakantie De verschillende verzekeringen: I. BASISVERZEKERING: Inbegrepen in de huurprijs. Deze verzekering dekt A) diefstal van de wagen B) schade aan derden C) eigen schade in geval van een ongeval MAAR let op de franchise die, naar gelang het bedrijf/autotype, kan variëren tussen 600 en 1500€. Dit franchisebedrag wordt geblokkeerd op je credit card (check je credit card limiet) en enkel terug vrijgemaakt op het moment dat je de auto schadeloos binnenlevert. Bij deze verzekering wordt er regelmatig moeilijk gedaan over kleine opgelopen schades. Sommige maatschappijen rekenen naast de reparatiekosten ook extra "stilstand" kosten aan terwijl de auto gerepareerd wordt. II. BASISVERZEKERING + EXTRA VERZEKERING De meeste autoverhuurbedrijven bieden een "extra" verzekering aan die de franchise afkoopt. Deze extra verzekering is niet verplicht maar persoonlijk raden we ze 100% aan. III. ALL IN VERZEKERING Deze verzekering is een combinatie van de 2 vorige verzekeringsopties + dekt bovendien ALLE overige schadegevallen (glasbreuk, koppeling, sleutelverlies, schade aan de onderkant van de auto en de wieldoppen). Deze extra verzekering is niet verplicht maar persoonlijk raden we ze 100% aan.
 • We hebben zelf een autohuur verzekering. Moeten we dan nog een verzekering afsluiten?
  De meeste verhuurmaatschappijen erkennen geen externe autoverzerkingen en eisen niettemin een borg bij het afhalen van de wagen. Indien deze borg door omstandigheden dient aangesproken te worden, worden de kosten hierop meteen in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk om deze kosten achteraf te recupereren bij je verzekeraar.
 • Waar kopen we de tickets voor het Alhambra?
  De officiële tickets voor het Alhambra koop je hier.
 • Moeten we op voorhand een ticket boeken?
  Het Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje. Het aantal beschikbare tickets is gelimiteerd. Op voorhand boeken (min 2 maanden) garandeerd een ruime keuze in dag/uurslot.
 • Hoe lang duurt een bezoek aan het Alhambra?
  Ongeveer 3 uur. Het Alhambra is dagelijks open tussen 8 - 20:30h.
 • Welke dag kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?
  Vermijd zaterdagen en zondagen. Dan is het extra druk.
 • Welk uur kiezen we best voor een bezoek aan het Alhambra?
  Reken erop dat je 2 uur op voorhand bij ons moet vertrekken (rit, parkeren, entree en wandeling tot aan het monument). Daarom zijn dit de ideale uren voor een ticket: Voor -en najaar: 12 uur ´s middags. Zo kan je rustig bij ons ontbijten en is je bezoek voorbij tegen 15 uur; etenstijd in Spanje. Zomermaanden: vanaf 17:00h ´s namiddags. Zo vermijd je de hitte tijdens de dag en beëindig je bezoek om 20h: etenstijd in Spanje.
 • Welke zijn de dichtstbijzijnde luchthavens?
  Málaga en Almería. Málaga biedt een bredere keuze aan vluchten en autoverhuur is er over het algemeen goedkoper.
 • Zijn huisdieren toegelaten?
  Neen.
 • Kunnen we van bij jullie uit Córdoba en Sevilla bezoeken?
  Ja en neen. Córdoba en Sevilla liggen respectievelijk op 3,5 uur en 4 uur rijden van onze B&B. Deze steden op 1 dag bezoeken is dus onmogelijk. Maar...we hebben voor deze situatie een speciaal "city hop" arrangement gecrëeerd zodat een verblijf bij ons perfect te combineren is met een city trip. Meer info? Mail ons!
 • We plannen een rondreis door Andalusië en willen graag bij jullie logeren. Tips?
  Voor velen is een verblijf in onze B&B het ideale rustpunt na hun Andalusië rondreis. Voor anderen het perfecte begin ervan!
 • Kunnen we bij jullie terecht met de moto?
  Ja. Onze regio is een droom voor motor rijders. Bochtige landwegen met weinig verkeer en adembenemende landschappen. Let wel: de laaste 2km tot aan onze B&B is een onverhard zandpad. Ervaring is een vereiste!
 • Is jullie B&B geschikt voor kinderen?
  Onze B&B is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
 • Wat zijn jullie boekingsvoorwaarden?
  Je kan onze boekingsvoorwaarden hieronder nalezen

Cortijo Valavero Beste B&B bij Belgen in Spanje

bottom of page