B&B Cortijo Valavero

Andalusië

De zomer!
Eind Juni / Juli / Augustus / begin September

Ideaal voor zonnekloppers en wie af en toe eens iets wil ondernemen

Dag: warm rond 31ºC.

Nacht: warme nachten

Neerslag: geen


Het voorjaar!          

April / Mei / begin Juni

Ideaal voor wandelaars, natuurliefhebbers en actievelingen

Dag: dagen met lente temperaturen (+/- 22 graden) 

Nacht: frisse nachten.

Neerslag: Een bui of een mindere dag is niet uitgesloten.

Tijdens de lente is de andalusische natuur op haar mooist! 

Unieke omgeving

Cortijo Valavero ligt aan de voet van de imposante Sierra de Lújar (1830m), één van de meest adembenemende berglandschappen in onze regio. Ons eigen landgoed (15Ha) ligt temidden de "Alcornocal de Lújar", een geklasseerd gebied dat wordt gekenmerkt door eindeloze vergezichten, ongerepte natuur en allesoverheersende rust.

Rondom onze B&B ligt een wandelparadijs met eeuwenoude paden voor alle niveaus. Ook zijn we een ideaal adres voor getrainde fietsers die niet bang zijn voor een uitdaging! En wie gepassioneerd is door vogels brengt best een verrekijker mee!


Let op! Onze B&B ligt afgelegen! We zijn daarom niet de ideale locatie voor wie op zoek is naar een bedrijvig vakantieoord!

Het weer!

De Costa Tropical is gekend om haar uniek microklimaat en 320 dagen zon per jaar. Weinig neerslag en een gemiddelde temperatuur van 20 ºC maken dit gebied het ganse jaar door tot ideale trekpleister voor vakantiegangers. 

Boek nu voor het nieuwe seizoen 2019!

Welkom in Granada!  Welkom aan de Costa Tropical

In het uiterste zuiden van Andalusië, pal in het midden tussen de badsteden Malaga en Almeria, ligt de Costa Tropical, de kust van Granada. Gevrijwaard van internationaal massatoerisme is de Costa Tropical een nog onontdekte en authentieke kuststrook gezegend met een uniek zuiders microklimaat en 320 dagen zon per jaar! Andalusië op z´n best! 

Kust of rust?

Logeren dichtbij de kust en toch kunnen genieten van ongerepte natuur, wijdse zichten en absolute rust? Bij ons kan het!  Onze B&B ligt in de bergen boven de kustlijn op een hoogte van 560m; in vogelvlucht op slechts 8km van de zee. De dichtstbijzijnde stranden van de Costa Tropical liggen op amper 25 minuten rijden van onze B&B. Ultiem relaxen op een boogscheut van de kust!

​​​​​Beste B&B in Spanje 2015 / 2016 / 2017 / 2018

Lannoo reisgids "Logeren bij Belgen" 

​​Andalusië

100% Authentiek!

Onze B&B ligt een 4-tal km buiten het piepkleine gehucht Lújar; een dorpje van amper 100 inwoners waar de tijd heel lang geleden is blijven stilstaan. Zoals het hoort, is de bar de draaischijf van het dorp en daarmee ook de enige voorziening van algemeen nut! :) Wil je het échte Andalusië gezien hebben? Dan is Lújar het perfecte schoolvoorbeeld!

Het najaar!
eind September / Oktober

Ideaal voor wie mooi weer wil en toch actief wil zijn.

Dag: aangenaam warm (+/- 25 graden)

Nacht: koele nachten

Neerslag: Een bui of mindere dag is niet uitgesloten maar de kans is klein.

De natuur is tijdens deze periode nog droog. 

Meer info over activiteiten in de regio? Klik hier!

Vragen? Mail ons! Klik hier!