​​​​​Beste B&B in Spanje 2015 / 2016 / 2017 / 2018

Lannoo reisgids "Logeren bij Belgen" 

Boek nu voor het nieuwe seizoen 2019!

​​Andalusië

Vragen? Mail ons!

Andalusië

Vanessa

Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Westmalle, in de Antwerpse Kempen. 
Na een decennium lang professioneel volleybal gespeeld te hebben op internationaal niveau, koos ik na mijn carriére voor een leven aan de Costa Tropical van Granada. 
Na enkele intense jaren in de immobiliënwereld, werd het dorp Lújar de thuisbasis voor een nieuw project dat uiteindelijk zou uitgroeien tot onze huidige B&B! Ondertussen woon ik al 16 jaar in deze prachtige uithoek van Andalusië!

Ik draag de verantwoordelijkheid over de organisatie en de logistiek van Cortijo Valavero. Ik ken de streek op mijn duim en met veel plezier vertel ik je over de geschiedenis, de tradities en de lokale gebruiken van onze regio. Mijn passie is de Spaanse keuken en Spaanse kwaliteitswijnen zijn mijn zwak...

Ik ben Belgische van nationaliteit maar 100% Andalusische van inborst!


Jorge
Jorge is volbloed Andalusiër, geboren en getogen in ons dorp Lújar. Hij komt uit een familie van rasechte "Lújeños", één van de stamfamilies die reeds eeuwenlang in het dorp wonen. Hij kent elk pad, elke boom, elke steen in onze omgeving!
Jorge is ongetwijfeld het werkpaard en de stille kracht achter Cortijo Valavero; de man van het zware werk in en om het huis en op het land. Een man van weinig woorden en een hart van goud! 

Ons team
Jorge´s zussen, Ascensión en Carmen en zijn nichtje Lorena zijn onze spic en span experten! Met veel ervaring en oog voor detail verzorgen zij dagelijks het ganse huis tot in de puntjes! 

Onze dieren
Voor de bewaking van onze B&B rekenen we op onze trouwe honden Gaitán, Arturo en Falco. Voor het sociale amusement rond het huis zorgen onze poezen. Onze dieren zijn niet gevaarlijk en blijven op afstand van het huis. 
Ons kippenteam zorgt voor de kakelverse eitjes bij het ontbijt!​​

B&B Cortijo Valavero